Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е готов да

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е готов да
Коментари Харесай

Ковачевски е готов да подаде оставка веднага след като конституционните промени станат факт

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е подготвен да подаде оставка в деня, в който бъдат утвърдени конституционните промени, с които българите стават дял от обществото.

Ковачевски направи обещанието в изявление за телевизия Сител и предложи на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ след гласуването на конституционните ремонти или да се насрочат избори, или опозицията да вземе половината министерски кресла в кабинета.

Обещанието на Ковачевски е резултат от неналичието на поддръжка от страна на опозицията за смяна в главния закон, за което са нужни 80 гласа в 120-местния парламент. Вместо да одобри препоръчаното от Ковачевски решение, водачът на Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ Християн Мицкоски свика Изпълнителния комитет на партията и остава настояването на опозицията за предварителни избори.

Тази седмица конституционните ремонти бяха позволени в дневния ред на Народното събрание в Скопие. Председателят на Събранието Талат Джафери е обект на остри рецензии, че е нарушил правилника, като отсрочи гласуването за отваряне на Конституцията, което съгласно опозицията трябваше да се случи в петък.

7 гласа не стигат на ръководещите, с цел да прокарат измененията в Конституцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР