Президентът Румен Радев коментира днес смените в ръководствата на държавни

...
Президентът Румен Радев коментира днес смените в ръководствата на държавни
Коментари Харесай

Румен Радев: Със служебния кабинет се връща държавността

Президентът Румен Радев разяснява през днешния ден промените в управленията на държавни институции и ги дефинира като " рутинна процедура ". Допълни, че " у нас има хора, които живеят с чувството, че властта им принадлежи и са се срастнали с нея ". Той разяснява това по време на посещаване в региона на Дряново. Според Радев със служебния кабинет в България се завръща държавността.

" Мисля,че е време да освободим България от чувството, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи. И те са се сраснали със столовете. Това са рутинни процедури. Сменят се хора на управнически равнища ", съобщи президентът Румен Радев.

Той разяснява и обвиняването от страна на Кирил Ананиев, че и при предходното служебно държавно управление на Румен Радев е имало напън за уволнения.

" Внезапният напор на Ананиев да се написа на воин, който с тялото си брани шефовете на организации от уволняване е смешен. За два месеца е безусловно наивно да си мислим, че може да се направи проверка за 10 години ръководство. Но, както заявих и при представянето на новия кабинет - той е задължен, там където може, да даде светлина за метода, по който се е управлявала България. Разбира се всички случаи, които бъдат открити като нарушавания на закона, на корупционни практики - би трябвало да бъдат и показани и пресечени ", сподели още президентът Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР