Президентът Румен Радев изразява съболезнования към близките и семейството на

...
Президентът Румен Радев изразява съболезнования към близките и семейството на
Коментари Харесай

Румен Радев изразява съболезнования към близките и семейството на Тошо Тошев

Президентът Румен Радев показва съболезнования към околните и фамилията на Тошо Тошев във връзка кончината на изявения публицист и държавник, дълготраен основен редактор на вестниците " Труд " и " Преса " и ръководител на Съюза на издателите в България. Това оповестиха прессекретариата на президента.

„ Острото перо на Тошев като публицист и като публицист оставя трайна диря в сложния и изпълнен с инциденти български преход “, показва президентът. Той отбелязва куража на Тошев да показва свободно позициите си и да ги отстоява до дъно, макар че не всеки път са били по усета на всеки.

„ Именно смелите и непримирими публицисти са в основата на устрема към независимост и професионализъм в медиите “, декларира още президентът, като откроява непримиримостта на Тошев към похищенията против свободното слово, както и това, че той остава правилен на правилата си и не се отхвърля да ги отстоява.

Държавният глава показва, че пристрастеността към специалността, загрижеността към Родината и вдъхновението, изразявано посредством словото, са полезности, които Тошев завещава на генерации млади публицисти.

„ Завещава им и битката за истината и вярата, тъй като, както той споделя, „ с цел да отстояваш истината, се желае да имаш очаквания “. Президентът отбелязва и полученото от Тошо Тошев през 2002 година най-високо държавно отличие – медал „ Стара планина “ - първа степен, като самопризнание за неговия неоспорим принос към българската публицистика.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР