Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава са на посещение

...
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава са на посещение
Коментари Харесай

Президентите на България и Кипър призоваха за обща политика на ЕС по горещите теми

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава са на посещаване в Кипър, където се срещнаха с президента Никос Анастасиадис и първата дама.

Отличният политически разговор сред България и Кипър е естествено продължение на дългогодишните културни и исторически връзки и на споделените полезности на страните членки на Европейски Съюз, съобщи президентът Румен Радев.

о време на визитата на президента сред двете страни бяха подписани Меморандум за съдействие в региона на корабоплаването и тригодишна Програма за съдействие в региона на културата, образованието и науката за интервала 2018-2021 година

Румен Радев срещна Никос Анастасиадис с целите на България в границите на идното Председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година “Уверен съм, че целите на България са общи и за двете страни”, сподели българският президент.

Българският държавен глава прикани за нови ограничения в поддръжка на бизнеса, които да насърчат двустранния стопански продан, който през 2015 година доближава 200 млн. лв.. Никос Анастасиадис оцени от своя страна високо и приноса, който българската общественост в Кипър има за икономическото развиване на страната.

Двамата президенти се оповестиха и за обща европейска политика за справяне с провокациите пред Европейския съюз като Брексит, имигрантската вълна и икономическата рецесия. Двете страни ще продължат постоянните си политически срещи и разговор за съгласуваност на общите си дейности рамките на Европейския съюз, се договориха през днешния ден Румен Радев и Никос Анастасиадис.

Българският президент насочи покана към кипърския държавен глава да посети България по време на нейното европейско председателство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР