Президентът Румен Радев и министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон проведоха

...
Президентът Румен Радев и министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон проведоха
Коментари Харесай

Президентът Радев и премиерът на Швеция откроиха високите технологии и иновациите като потенциални сфери за задълбочаване на двустранното сътрудничество

Президентът Румен Радев и министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон организираха през днешния ден работна среща в Мадрид, на която откроиха високите технологии и нововъведенията като евентуални сфери за задълбочаване на двустранното съдействие.

Разговорът на Румен Радев и Магдалена Андерсон се състоя в границите на срещата на върха на НАТО, която се организира в испанската столица.

Българският държавен глава акцентира, че страната ни е привлекателна за вложителите освен от позиция на най-хубавите данъчни условия в Европейски Съюз, само че и с високата подготовка на работния капитал и с бързо развиващия се бранш на осведомителните технологии, образец за което е откритият с поддръжката на водещи учени и софтуерни компании Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в България.

Двустранното партньорство в областта на сигурността също бе измежду тематиките на срещата, като министър-председателят Андерсон изрази признателността си за поддръжката на страната ни за присъединението на Швеция към НАТО. Президентът Радев изрази устрема на България за следващо задълбочаване на съдействието в тази област и изрази упованието на страната ни за по-бързото присъединение към шенгенското пространство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР