Президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона

...
Президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона
Коментари Харесай

Мая Манолова призова Радев за вето върху бързите кредити и бонусите на чиновниците

Президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Закона за Данък добавена стойност, с които неустойката по бързите заеми може да бъде два пъти колкото дължимата сума и с които се дава право на държавните чиновници да вземат участие в бордове и да получават бонуси за това. За това прикани ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във видео онлайн във „ Facebook “.

Със скандални текстове в Закона за Данък добавена стойност депутатите узакониха грабежа от компаниите за бързи заеми. Това е безчинство над хората. Дава се опция компаниите за бързи заеми да желаят наказателна клауза за несъблюдение на отговорностите, която да е два пъти размера на дълга. Тоест, в случай че дългът е 1000 лева, ще е законно да изискат 3000 лева, дружно с 50% годишен % за разноските – 3500 лева Заедно с таксите, начислени от компаниите за бързи заеми, за извънсъдебно събиране и тормоз по телефона, дългът ще стане 4000 лева, изясни Манолова.

"Депутатите се погрижиха за компаниите за бързи заеми и за колекторите по абсурден метод за приемане на лобистки текстове - без публично разискване, на мрачно, посредством Преходните и заключителните разпореждания на Закона за Данък добавена стойност, импортирани сред първо и второ четене ", безапелационна е тя.

Манолова изиска президентът да наложи несъгласие и върху измененията в Закона за Данък добавена стойност, които разрешават на държавните чиновници да получават
бонуси в размер на хиляди левове, като вземат участие в бордовете на държавни и общински сдружения.

Ако депутатите одобряват дефинитивно тези промени в Закона за Данък добавена стойност и след несъгласие от президента, от „ Изправи се.БГ “ ще отменим тези текстове след парламентарните избори, съобщи още ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР