Президентът наложи частично вето върху приетите изменения в Изборния кодекс.

...
Президентът наложи частично вето върху приетите изменения в Изборния кодекс.
Коментари Харесай

Надежда Йорданова за ветото върху Изборния кодекс: Надявам се да не бъде отхвърлено


Президентът наложи отчасти несъгласие върху признатите промени в Изборния кодекс. Ветото е сносно обосновано и обръща съществено внимание върху това, че на процедура с признатите измениея се обезсмисля машинния избор и надлежно се основават опасностни за нарушение на тайните на вота, както и вярното отчитане на вота. 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от " " и някогашен правосъден министър, която разяснява наложеното несъгласие от президента Радев върху част от измененията в Изборния кодекс. 

а 

" Надявам се Народното събрание да разиска задълбочено претекстовете на указа и надлежно да се вслуша и в президента, и в нашите причини. Надявам се ветото да не бъде отхвърлено. Ние ще продължим да убеждаваме нашите съперници, че промените не са положителни за изборния развой. Същевременно излязоха и данни, че по-голямата част от българския народ избира да гласоподава с машини. Има доверие в жителите в гласуването такова, каквото беше на последните на избори. Ниската изборна интензивност не се дължи на машините, а на свършената работа на политиците ", добави тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР