Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин критикува севернокорейските ракетни

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин критикува севернокорейските ракетни
Коментари Харесай

Мун Дже Ин: Действията на Северна Корея пречат на диалога

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин подлага на критика севернокорейските ракетни тествания , добавяйки, че сходни " дейности попречват разговора " и дефинира хода като " нежелателен ".

Пхенян пусна две в неделя и още две изстрелвания на балистични ракети в четвъртък.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Вашингтон " се съветва със " своите " съдружници и сътрудници " по отношение на верния курс на деяние, наблягайки, че " ще има отговори, в случай че " Северна Корея реши да " ескалира " обстановката на полуострова.

Управляващата Демократическа партия " Тобуро " в Република Корея изрази надълбоко страдание за изстрелването на ракети на КНДР тази седмица, призовавайки Пхенян да се върне на масата за договаряния . Това съобщи в петък изпълняващият длъжността ръководител на тази политическа организация Ким Тае Нун, оповестява ТАСС.

" Изразяваме дълбокото си страдание във връзка със севернокорейските провокации , настъпили в миг, когато американската администрация преразглежда политиката си към Пхенян ", акцентира той.

 Съединени американски щати осъдиха провокативните ракетни проби на Северна Корея
Съединени американски щати осъдиха провокативните ракетни проби на Северна Корея

Нарушават резолюции и заплашват интернационалната общественост

" Северна Корея би трябвало да спре военните дейности , които задълбочават напрежението на Корейския полуостров, и да се причисли към кротичък разговор ", добавя Тае Нун.

Ким Тае Нун също прикани държавното управление на Южна Корея, дружно със Съединени американски щати и други съдружници, да " даде пълностоен отговор на ".

Японският министър на защитата Нобуо Киши организира телефонен диалог с английския си сътрудник Бен Уолъс , по време на който те разискаха обстановката към изстрелването на балистични ракети на КНДР. Това заяви в петък японският защитителен департамент.

" Що се отнася до изстрелването от Северна Корея на две балистични ракети, министрите изрично осъдиха това като опасност за мира и сигурността и означиха, че това е сериозен проблем за цялата интернационална общественост ".

" Освен това страните означиха, че такива изстрелвания са в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добавя изказване на министерството.
 Съединени американски щати чакат нови военни провокации от Северна Корея
Съединени американски щати чакат нови военни провокации от Северна Корея

Пхенян готви оръжеен тест, до момента в който текат военните учения сред Вашингтон и Сеул
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР