Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза на пресконференция в

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза на пресконференция в
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея очаква скорошна и резултатна втора среща между Ким Чен-ун и Тръмп

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин сподели на конференция в Сеул през днешния ден, че втора среща сред водачите на Северна Корея и Съединени американски щати ще се състои в най-скоро време и "ще помогне за подсилване на мира на Корейския полуостров ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Според него за подготовката на тази среща приказва и преди малко завършилото посещаване на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Китай. Мун насърчи Пхенян да предприеме по-съществени стъпки към разоръжаване, а също и Съединени американски щати да възнаградят такива позитивни ходове на Севера, като добави в тази връзка, че ще упорства за по-бързо събаряне на глобите, с цел да се даде подтик на блокираните стопански планове сред двете Кореи. Той изрази убеденост, че стартираният през 2018 година развой на междукорейско помиряване и сплотяване интензивно ще продължи и през тази година.

Според Мун разбирането на Пхенян за денуклеаризацията на Корейския полуостров не се разграничава радикално от разбирането на Съединени американски щати, Китай, Русия и другите заинтригувани страни. Президентът сподели още, че севернокорейският водач Ким Чен-ун не обвързва подписването на кротичък контракт, който би трябвало официално да постави завършек на Корейската война от 1950-1953 година, с евакуиране на американските войски от южната част на полуострова.

Мун Дже-ин, представен от ТАСС, означи, че преди подписването на този документ би трябвало да се състоят многостранни съвещания с присъединяване на страните участнички в спора - Южна Корея и Съединени американски щати, от една страна, и Северна Корея и Китай - от друга. "Към тях ще бъдат привлечени и страните, подписали през 1953 година съглашението за краткотрайно помирение ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР