Президентът на Володимир Зеленски заяви на конференцията на ООН за

...
Президентът на Володимир Зеленски заяви на конференцията на ООН за
Коментари Харесай

Президентът на Украйна предупреди: Крим и Донбас са две екобомби в центъра на Европа

Президентът на Володимир Зеленски съобщи на конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата COP26, че за превъзмогване на световното стопляне в света е належащо " световно стопляне в връзките сред страните ".

COP26, проведена от Обединеното кралство в партньорство с Италия, ще продължи до 12 ноември.

В сесията вземат участие представители на към 200 страни, измежду които международни водачи, специалисти и деятели. Срещата на международните водачи ще се организира на 1-2 ноември. По време на срещата на върха се възнамерява да бъдат признати редица документи за понижаване на излъчванията на парникови газове и реализиране на въглеродна индиферентност, предава БГНес.
свързани новини4061на 01.11.2021
" Според мен, с цел да се преодолее световното стопляне, е належащо световно стопляне в връзките на страните, сред които доверието се топи всяка година. Споразуменията са безполезни, в случай че за някои са единствено думи. Това се отнася до споразуменията и за околната среда и за тези, които не засягат околната среда ", сподели Зеленски по време на конференцията.

Според него Европа е получила две " екологични бомби " поради неизпълнението на споразуменията, залегнали в меморандума от Будапеща.

" През 1994 година получи гаранции за сигурност (Будапещенски меморандум - бел. ред.), които, за жалост, не бяха изпълнени, а планетата получи две екобомби в центъра на Европа - окупирания Крим и част от нашия украински Донбас. Кримският полуостров със своята неповторима флора и фауна се трансформира във военноморска база на Руската федерация. А част от Донбас - в наводнени мини, деградирала почва, дефицит на питейна вода. Всичко това е сега. Това е обща опасност за целия свят ", добави Зеленски.

През 1994 година Украйна, Русия, Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство подписаха Будапещенския меморандум. Според този документ Киев се причислява към Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие и ликвидира нуклеарния си капацитет, а Москва, Вашингтон и Лондон подсигуряват сигурността на страната.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР