Президентът на Украйна​ отхвърли твърдението, че бившият президент на САЩ

...
Президентът на Украйна​ отхвърли твърдението, че бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Не ни интересува дали в Белия дом са републиканци или демократи

Президентът на Украйна​ отхвърли изказванието, че някогашният президент на Съединени американски щати е можел да спре войната

Володимир Зеленски отхвърли догатката, че Доналд Тръмп може би щеше да спре Русия да нахлуе в страната му, в изявление за Newsmax.

Говорейки във вторник с водещия Роб Шмит, украинският водач съобщи, че "не може да планува " какво би се случило, в случай че Тръмп към момента беше президент на Съединени американски щати.

Шмит предложи: "Има доста американци, които имат вяра, че в случай че някой като Доналд Тръмп беше към момента в Белия дом, това настъпление нямаше да се случи. Каква е вашата позиция? "

"Съжалявам, в случай че ще кажа нещо, което няма да харесва, само че за нас като страна във война няма значение дали в Белия дом са демократи или републиканци ", отговори Зеленски, представен от.

"Хората на Съединените щати ни поддържат. "

Зеленски добави, че "всеки може да стане президент на Съединени американски щати ", в това число тези, които не харесват Украйна, и тези, които са съпричастни с съветския президент Владимир Путин.

"Някои може да харесват Украйна повече, други по-малко. Някои може да имат почитание към Путин, а други може и да нямат..., само че полезностите, за които страната ни се бори, несъмнено са тези, които споделят в Съединени американски щати ", сподели Зеленски.

В деня, в който Украйна беше нападната от Русия, Доналд Тръмп съобщи: "Ако бях на поста, тази смъртоносна обстановка в Украйна в никакъв случай нямаше да се случи! ". Тези думи пристигнаха единствено часове откакто той отбрани натрупването на сили на Русия по границите на Украйна и назова хода Путин "гениален " и "умен ".

Тръмп беше изправен пред импийчмънт от Камарата на представителите на Съединени американски щати през 2019 година на фона на обвиняванията, че непозволено е притискал Украйна да даде политическа помощ за преизбирането му, откакто задържа военната помощ за Киев.

Във вторник Зеленски похвали отговора на администрацията на Байдън на войната на Русия и сподели, че "най-важната е помощта от народа на Съединените щати ".

"Те заплащат налозите и парите, които се отпускат за поддръжка на Украйна, идват от налозите. Всичко това е филантропична, финансова, военна поддръжка за Украйна ", сподели той. "Затова съм признателен на сегашния президент на Съединените щати, както и на тези в политическите партии, които ни поддържат. "

Тази поддръжка включва пакет от 40 милиарда $ от военна, икономическа и филантропична помощ, както и ракетни системи с огромен обхват, както Байдън разгласи в сряда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР