Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова държавите от Групата на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова държавите от Групата на
Коментари Харесай

Зеленски поиска помощ от Г-7 за купуването на системи за противовъздушна отбрана

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани страните от Групата на седемте да оказват помощ на Киев да закупи и разположи системи за противовъздушна защита. 
Във видеообръщение
към водачите на Г-7 той сподели: “Обръщам се към вас с молба да засилим общите старания за финансово подкрепяне на основаването на въздушен щит за Украйна. Милиони хора ще бъдат признателни на Групата на седемте за такава помощ ”.

Молбата му е отправена откакто съветски ракети нанесоха съществени вреди на украински енергийни уреди.

В изказването си украинският държавен глава акцентира, че Владимир Путин към момента има “възможност за ескалация ” след двудневните широкомащабни въздушни удари по градове в Украйна, в това число Киев.
Според Зеленски
Русия се пробва да въвлече своя съдружник Беларус във войната в Украйна и прикани за интернационална задача за наблюдаване на границата с Беларус.

“Русия се пробва непосредствено да въвлече Беларус в тази война, разигравайки провокация, че сякаш приготвяме нахлуване против тази страна ”, сподели Зеленски и прикани на украинско-беларуската граница да бъдат ситуирани интернационалните наблюдаващи, които “да наблюдават обстановката със сигурността ”.

“Руският водач, който в този момент е в последния стадий от своето ръководство, към момента има опция за по-нататъшна ескалация ”, съобщи Зеленски и добави, че това е “заплаха за всички нас ”.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР