Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военни позиции близо до

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военни позиции близо до
Коментари Харесай

Зеленски: Ще отговорим на всеки удар на окупаторите срещу нашите градове

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военни позиции покрай фронтовия град Бахмут в Източна Украйна. Вчера минимум седем души починаха при съветски удари с дронове в района на Киев, а жилищна постройка в град Запорожие бе изумена от съветска ракета.

Продължаващата месеци сухопътна атака на Русия против източния град Бахмут среща ожесточената опозиция на украинските сили. Според английското военно разузнаване съветските сили може да се изчерпат, само че към момента има заплаха украинският гарнизон в града да бъде обграден.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военни позиции покрай фронта в Бахмут, където се водят тежки сражения. По време на визитата му в града, станал знак на най-дългата и кървава борба от началото на съветската инвазия, Зеленски поздрави украинските военни и означи, че съветските набези потвърждават, че Москва не желае възобновяване на мира. Във вечерното си послание Зеленски съобщи:

" Ще отговорим сигурно на всеки удар на окупаторите против нашите градове. Днешните съветски удари по Запорожие, нощната офанзива по Киевски район... Всички съветски удари ще получат боен, политически и юридически отговор. "
Вчера Украйна заяви, че през предходната нощ Русия е атакувала страната с общо 21 ирански бойни дрона. 16 от тях са били свалени. Най-малко осем души бяха убити край Киев и в Запорожие, над 30 са ранените.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси предизвести, че нуклеарната сигурност на Запорожката АЕЦ в Украйна не е надеждно обезпечена. На 9 март централата, окупирана от съветската войска, беше изключена от украинската електрическа мрежа за 11 часа след съветски удар.

По данни на украинското сдружение " Енергоатом ", който е предизвестил за риска от нуклеарна повреда, са били включени спешни дизелови генератори, с цел да се обезпечи минимално зареждане на системите за сигурност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР