Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа днес указ за уволнението

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа днес указ за уволнението
Коментари Харесай

Зеленски уволни несистемния секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа през днешния ден декрет за уволнението на Олексий Данилов от поста на секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна, съобщи " Медуза ".

С различен декрет Зеленски назначи на мястото на Данилов досегашния началник на Службата за външно разузнаване на страната Олександър Литвиненко. Той на собствен ред ще бъде сменен отпред на външното разузнаване от Олег Ивашченко.

Ройтерс отбелязва, че не е била посочена причина за измененията на висшите управителни постове. Самият Зеленски не разяснява уволнението.

Данилов е секретар на Съвета за национална сигурност и защита от 2019 година Преди оставката на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, The Economist писа, че президентът на Украйна е предложил на главнокомандващия да заеме поста секретар на Съвета за национална сигурност и защита, само че той отказал.

През юни 2022 година каналът в " Телеграм " " Политика Страны ", базирайки се на източник, непосредствен до Зеленски, писа, че през последните месеци връзките сред Данилов и ръководителя на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак съществено са се влошили.

Поводът за обявата на  " Политика Страны " бе извънредно остро изказване на Данилов, в което той прави забележка на съветника на президента Михайло Подоляк, че разяснява военните потребности на Украйна без да има знания по тематиката така и така да му влиза в компетенциите.

" Освен това Данилов постоянно правеше изказвания, които не дават отговор на общата информационна тактика на страната, той виждаше шпиони на всички места. Като цяло през тези месеци той се потвърди като непостоянен човек. И по тази причина последователно му бяха лимитирани опциите да оказва въздействие върху доста процеси. С сходни изявленията с нападки против сътрудниците на президента той евентуално се пробва да притегли внимание и да подсети за себе си ", допусна тогава източникът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР