Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли твърденията, че Киев се

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли твърденията, че Киев се
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли твърденията на Русия за използване на „мръсна бомба“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли изказванията, че Киев се готви да употребява " мръсна бомба " , както допусна съветският министър на защитата по време на телефонни диалози с някои свои сътрудници от НАТО.

" Ако Русия споделя, че Украйна сякаш приготвя нещо, това значи едно: Русия към този момент е подготвила всичко това ", съобщи Зеленски във видеообръщение в обществените мрежи.

" Смятам, че в този момент светът би трябвало да реагира допустимо най-остро ".

Ако Русия е подготвяла " следващата ескалираща стъпка, тя би трябвало да види в този момент, превантивно и преди всяка своя нова " нечистотия ", че светът няма да я преглътне ", добави той.

" Дори самата съветска опасност от нуклеарно оръжие - и още повече против нашата страна, която се отхвърли от нуклеарния си боеприпас... е причина както за наказания, по този начин и за още по-голямо усилване на поддръжката за Украйна ", сподели Зеленски.

По-рано през днешния ден външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба осъди изказванията на Москва като " неуместни " и " рискови ". " Руснаците постоянно упрекват другите в това, което сами възнамеряват ", добави той.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу организира изключителни диалози с някои свои сътрудници от НАТО, в които разискаха Украйна, оповестиха от съветското министерство на защитата.

В диалозите с английските, френските и турските си сътрудници Шойгу е изразил " угриженост по отношение на вероятни провокации от страна на Украйна с потреблението на " мръсна бомба ".

В изказване на английското министерство на защитата се споделя, че министърът на защитата Бен Уолъс е " отхвърлил " изказванията, че западните страни се стремят да оказват помощ на Украйна да ескалира спора.

Той също по този начин е " предизвестил, че сходни изказвания не би трябвало да се употребяват като предлог за по-голяма ескалация ".

В неделя Шойгу разиска Украйна и с ръководителя на Пентагона Лойд Остин във втория им телефонен диалог от петък насам.Той също по този начин е " предизвестил, че сходни изказвания не би трябвало да се употребяват като предлог за по-голяма ескалация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР