Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви размера на Въоръжените сили

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви размера на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Зеленски: Имаме милионна армия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи размера на Въоръжените сили на страната (ВСУ), като разказа армията на Киев като " милионна “. По думите му в редиците на ВСУ служат 880 000 бойци, оповестява немският ефирен канал .

 

" Имаме 880 000. Имаме милионна войска. В същото време имаме 30 милиона души, сега 30 милиона работят, а може би даже малко повече. Не мога да кажа точният брой “, означи Зеленски в изказване за малкия екран.

 

В същото време президентът на Украйна посочи, че към сегашния миг не е известно тъкмо какъв брой души са отпътували през цялото време на войната, само че уточни цифра от порядъка на 6,5 - 7,5 милиона.

 

" Ето за какво приказваме за всички хора, които са в Украйна. И всички те пазят Европа и света. Абсолютно. На работните си места “, добави Зеленски.

 

По-рано някогашният министър на защитата на Украйна Олексей Резников съобщи, че активността на бранша за сигурност и защита се обезпечава от към един милион души в разнообразни структури. През лятото на 2022 година той разгласи, че 700 000 души са били мобилизирани във ВСУ.

 

През декември 2023 година Зеленски разкри размера на украинските сухопътни сили - към 600 000 бойци от разнообразни родове войски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР