Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че издигането на украинския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че издигането на украинския
Коментари Харесай

Нека всеки руски капитан види украинския флаг на Змийския остров

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че издигането на украинския байрак на Змийския остров в Черно море е знак, че страната му няма да бъде сломена, защото президентът Владимир Путин предизвести Запада, че напъните му да го победи ще доведат до покруса на Украйна.

В тирада пред парламентарни водачи повече от четири месеца след началото на войната, Путин сподели, че Русия едвам е почнала в Украйна и вероятностите за договаряния ще стават все по-мрачни, колкото по-дълго се проточи спорът.

" Много пъти сме чували, че Западът желае да ни бие до последния украинец. Това е покруса за украинския народ, само че наподобява, че всичко върви към това ", сподели той, представен от Reuters.

Зеленски, в нощното си видеообръщение, отговори с предизвикателство, като сподели, че двумесечната интервенция за връщане на Змийския остров е предизвестие към всички съветски сили.

" Нека всеки съветски капитан на борда на транспортен съд или аероплан види украинския байрак на Змийския остров и дано знае, че страната ни няма да бъде сломена ", сподели той.

Змийският остров, петънце южно от пристанището на Одеса, се трансформира в знак на украинската увереност.

През февруари, когато беше подредено да се съобщи, дребният украински гарнизон на острова изруга своите съветски нападатели и беше ударен от въздушен удар.

Русия изостави острова в края на юни в това, което сподели, че е жест на благосклонност - победа за Украйна, която Киев се надяваше да разхлаби блокадата на Москва на украинските пристанища.

В четвъртък Украйна издигна своето синьо-жълто знаме на отвоювания си Змийски остров. Москва отговори със своите бойни самолети, нанасящи удари по острова и унищожавайки част от украинския отряд там, сподели той.

Путин нахлу в Украйна на 24 февруари в това, което той назова " специфична военна интервенция " за демилитаризиране на Украйна, премахване на рискови националисти и отбрана на рускоезичните. Украйна и нейните съдружници споделят, че Русия има имперски упоритости.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР