Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова света да бойкотира търговските

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова света да бойкотира търговските
Коментари Харесай

Зеленски: Нека войната да храни Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани света да бойкотира комерсиалните връзки с Русия в последното си послание във Facebook. 

„ От 12 дни се пазиме. Никога не сме желали тази война. Никога не сме мечтали да убиваме, само че би трябвало да прогоним врага от нашата земя и от живота си. Ние би трябвало да поносим това. Други нации в Европа не са го виждали сходно нещо от 80 години. И на нашата земя се взема решение дали някой различен в Европа ще стане жертва на същата експанзия “, сподели президентът.

Според Зеленски той е разискал това със международните водачи като се е чул с Еманюел Макрон, Борис Джонсън и Марио Драги. 

Държавният глава прикани и за протест на доставките за Русия:

 „ Ако нашествието продължи и Русия не се откаже от проектите си против Украйна, тогава имаме потребност от нов пакет от наказания против войната. Трябва да се разгласи протест на съветския експорт, в частност на нефт и нефт артикули от Русия като това може да се назова протест или просто морал “, сподели Зеленски.

„ Ако не могат да следват цивилизованите правила, не би трябвало да получават артикули и услуги. Нека войната ги храни “, сподели той.

Зеленски сподели, че интернационалната общественост би трябвало да работи още по-решително.

„ Когато някой загуби мозъка си, би трябвало да изгуби страха си и да не помни за търговията. Трябва да се пази. Трябва да бъдем морални  - и страните, и фирмите. Необходимо е да се борим против нечовешката мощ, която желае да се самоунищожи. Успехът на украинската войска, волята на украинския народ, правилото на интернационалните наказания - това е пътят към мира “, сподели той.

После Зеленски назова гнет ударите по разнообразни селища на Украйна – с ракети, танкове.

„ По нашето знаме няма кръв. Няма и в никакъв случай няма да има черни петна и свастики. Украинското знаме - това е земята. Мирна, плодородна, златна и без танкове. Това е и небето - спокойно, чисто, синьо и без ракети. Така и било, и по този начин ще бъде! “, сподели Зеленски.  

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР