Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да подкрепи

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да подкрепи
Коментари Харесай

Ердоган призовава Европа да подкрепи ходовете на Турция в Либия


Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани Европа да поддържа дейностите на страната в Либия, където оказва военна поддръжка на държавното управление в Триполи, прието от Организация на обединените нации, в случай че желае да се постави завършек на спора там, предава Reuters.

На срещата Германия и Организацията на обединените народи ще накарат съперничещите либийски лагери, които се бият против столицата Триполи, да се спогодят за помирение и механизъм за наблюдаване като първи стъпки към мира, дипломатите и план на официално съобщение.

Турция поддържа държавното управление на Фаез ал Серадж в Триполи и разказва Халифа Хафтар, който оглавява източната либийска национална войска, като съзаклятник за прелом.

„ Имайки поради, че Европа е по-малко заинтригувана от даване на военна поддръжка на Либия, очевидният избор е да се работи с Турция, която към този момент даде обещание военна помощ “, написа Ердоган.

„ Ще обучим либийските сили за сигурност и ще им помогнем в битката с тероризма, трафика на хора и други съществени закани против интернационалната сигурност “, добави той.

Неделната среща на върха ще окаже напън върху Хафтар и LNA да прекратят деветмесечна атака против Триполи след едноседмично мъртвило в борбите. Но той няма да се опита да реализира систематизиране на властта сред двете страни, обявиха дипломати, осведомени с подготовката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР