Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини режима на сирийския

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини режима на сирийския
Коментари Харесай

Ердоган се озъби на Асад, че саботира отношенията на Турция с Русия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган упрекна режима на сирийския президент Башар Асад, че се " пробва да саботира " връзките на Анкара с Русия посредством последната си атака в Северозападна Сирия в разкъсваната от война страна, оповестява " Франс прес ".

При конфликтите в провинция Идлиб в Северозападна Сирия починаха минимум 42-ма бойци в границите на 24 часа, а бомбардировките на режима в района разрушиха здравните услуги .
 Сраженията в Идлиб не престават, макар апелите на Организация на обединените нации
Сраженията в Идлиб не престават, макар апелите на Организация на обединените нации

Сирийските държавни сили не престават настъплението си в Северозападна Сирия

Три милиона поданици на Идлиб трябваше да бъдат предпазени от съглашението за буферна зона, подписано през септември предходната година от Русия и Турция.

Ердоган е споделил на съветския си сътрудник Владимир Путин по време на телефонен диалог късно през вчерашния ден, че офанзивата на силите на президента Асад " се опита да саботира турско-руското съдействие ", посочи Фаретин Алтун, който е шеф на пресслужбата на турското президентство.

В информацията за телефонния диалог не се загатва събитието, че съветските сили вземат участие в сирийската атака.
 Съветът за сигурност: Идлиб е заплашен от филантропична злополука
Съветът за сигурност: Идлиб е заплашен от филантропична злополука

Заради руско-сирийските атаки…

Русия и Турция са на противоположни страни в спора, като Москва изрично поддържа Асад, до момента в който Анкара прикани за свалянето му от власт и поддържа сирийските бунтовници в гражданската война, откакто тя стартира през 2011 година

Турция и Русия обаче работиха в тясно съдействие, с цел да намерят политическо решение на спора.

Ердоган се оплака, че " нарушаванията на режима на преустановяване на огъня, ориентирани към зоната за деескалация в Идлиб през последните две седмици, доближиха обезпокоително измерение ".

Той съобщи, че е невероятно това да се изясни като опит за битка с тероризма, като се има поради броят на жертвите и разрушаването на здравната мрежа.
 110 въздушни удара на съветски и сирийски военни против Хама и Идлиб
110 въздушни удара на съветски и сирийски военни против Хама и Идлиб

Новата ескалация на насилието заплашва съглашението...

Турският държавен глава също по този начин предизвести, че офанзивите рискували да подкопаят ориста на политическия развой в Сирия .

Групировката " Хаят Тахрир ал Шам ", някогашен филиал на терористичната формация " Ал Кайда " в Сирия, управлява по-голямата част от провинция Идлиб, както и елементи от прилежащите провинции Алепо, Хама и Латакия.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права посочи, че 16 лоялисти и 19 екстремисти са починали сред неделя и понеделник в конфликти в региона на Джабал ал Акрад в провинция Латакия, която се намира в северозападния завършек на бастиона на " Хаят Тахрир ал Шам ".

Бойна авиация на сирийския режим и на Русия бомбардира региона през вчерашния ден, до момента в който също по този начин удариха южните елементи на крепостта на екстремистите, прецизираха от сирийския център.

" Хаят Тахрир ал Шам " започнаха контраофанзива късно през вчерашния ден, бомбардирайки региони в северната част на провинцията и предизвиквайки яростни конфликти там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР