Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган днес замина за Индия

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган днес замина за Индия
Коментари Харесай

Ердоган замина за Индия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден отпътува за Индия за присъединяване в срещата на върха на водачите на Г-20, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Ердоган отпътува от летище Есенбога в Анкара дружно със брачната половинка си Емине Ердоган,  съобщи Българска телеграфна агенция.

Лидерите на 20-те най-големи стопански системи ще се срещнат в Индия на 9-10 септември.

ТРТ-Хабер отбелязва, че на срещата на върха на Г-20 Турция ще продължи да работи като основна страна в интернационалната дипломация. Президентът Ердоган ще организира двустранни срещи с доста международни водачи.

Този месец се възнамерява турският държавен глава да посети и Съединени американски щати за присъединяване в 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, която ще се организира в Ню Йорк от 17 до 21 септември.

Очаква се Ердоган, който ще направи послание към Общото заседание на Организация на обединените нации в границите на визитата си в Съединени американски щати, да включи в речта си пред Общото заседание последните събития, свързани с войната в Украйна, развитията в Сирия, Палестина, битката с тероризма, казуса с бежанците и битката с изменението на климата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР