Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви днес след петъчната молитва

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви днес след петъчната молитва
Коментари Харесай

Ердоган: Повторното преброяване на гласовете е нещо естествено

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден след петъчната молитва в Истанбул, че настояването на неговата Партия на справедливостта и развиването за наново броене на бюлетините на локалните избори в мегаполиса е естествено, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган сподели, че изборите са завършили, само че правният развой продължава заради възраженията на неговата партия и настояването за наново броене на гласовете.

Президентът сподели, че изборната комисия е "шеф " на процеса и тя ще вземе окончателното решение.

Основният опозиционен претендент Екрем Имамоглу съобщи през днешния ден, че продължава да води с 18 742 гласа при повторното броене на невалидните бюлетини в 17 от 39 общини на Истанбул.

Ердоган остро подлага на критика Съединени американски щати и европейските страни, като ги упрекна в интервенция във вътрешните работи на Турция. Голямата изборна интензивност бе "урок по народна власт " за света, съобщи той.

Настроенията измежду гласоподавателите на опозицията в Истанбул се движат сред тържественост и паника заради опасения, че успеха им в конкуренцията за кмет на мегаполиса може да бъде анулирана при повторното броене на гласовете, откакто ръководещата партия оспори изборните резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР