Президентът на Световната централа по футбол (ФИФА) - Джани Инфантино

...
Президентът на Световната централа по футбол (ФИФА) - Джани Инфантино
Коментари Харесай

От ФИФА вече са информирали националните федерации за голямата промяна

Президентът на Световната централа по футбол (ФИФА) - Джани Инфантино е изпратил уведомително писмо до всички национални федерации по отношение на плануваните промени в интернационалния календар, разкри “Кадена СЕР ”. Основното изобретение ще е организирането на международно състезание на всеки две години. 

Промяната ще влезе в действие от 2026 година. Идеята е водещите футболисти да са разполагаем на националните си тимове 30 дни в годината, а не 50, както до момента. Предвижда се и редуциране на квалификациите. За да се класира за финалите на международното всеки тим ще изиграе най-много 7 срещи. За съпоставяне, сега всеки от отборите в Южна Америка играе 18 квалификационни мача. 

Според Инфантино, обновеният календар има доста преимущества. По неговите думи към този момент е решено, че от 2026 година на всеки Мондиал ще вземат участие по 48 тима. 

Президентът на УЕФА Александър Чеферин към този момент се изрече срещу концепцията за международно състезание през две години и даже заплаши с протест на шампионата. От КОНМЕБОЛ също са срещу промяната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР