Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази мнението си и даде

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази мнението си и даде
Коментари Харесай

Венцеслав Стефанов пред БНТ: Президентът на БФС трябва да е като будител и всички клубове да бъдат еднакви за него

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази мнението си и даде препоръки по отношение на развиването на българския футбол и спорта в страната.

В изявление за предаването " Арена спорт " той разяснява положението на Славия преди подновяването на шампионата и опциите на останалите тимове.

" Сега сме на 11-о място, на пролет ще забележим. Получим ли оферта за Светослав Вуцов, ще му дадем късмет да се развива. За Радослав Кирилов имаше няколко диалога. Цветомир Найденов обаче реши да го резервира. Смятам, че има феърплей в шампионата. Битката за купата не желая да я разясня, не съм гадателка. Харесва ми метода по който работят в Черно море, изключително Илиан Илиев. Той сортира положителни футболисти. Отборът е уравновесен, който знае по какъв начин да играе. Смятам, че ще им бъде мъчно да се преборят с опциите на Кирил Домусчиев ", показа той.

Дългогодишният началник на столичани уточни какви качества би трябвало да има бъдещият президент на Българския футболен съюз (БФС).

" Убеден съм, че Димитър Бербатов няма да завоюва. Бъдещият президент на БФС не би трябвало да бъде ба въздушна възглавница. Трябва да е като будител. Всички клубове би трябвало да са едно за него. Не би трябвало да седи в БФС и да приема управленията на другите футболни секции. Трябва да е при премиера, министрите на спорта и финансите, при президента, при кметовете. Трябва да е измежду държавните структури и да търси метод да се поддържа българския футбол ", добави той.

Според него неналичието на финанси в аматьорския футбол ще постави завършек на развиването на млади гении.

" Предстои нещо лошо- прекъсване на финансирането от фирмите за залози. Това е тотална крах за аматьорския футбол, който подхранва професионалния. Затваряме кранчето за младите гении в България. Важно е по какъв начин страната ще огледа на българския спорт. Той е здраве, обучение, спорт и дисциплинираност. Нищо положително не ни чака, в случай че не се обърне внимание на всеобщия спорт ", добави той.

Шефът на " белите " се надява идният Конгрес да премине безпроблемно.

" Стилиян Шишков бе моя любимец за президент на БФС, само че отхвърли поради бизнес задължения. Той желае да направи бизнеса си по този начин, че да работи за футбола. На Стилян Петров му споделих, че в случай че желае да е президент, би трябвало да е в България. Има плануван Конгрес, концентрирайте се и го направете транспарантен. Защо да се вършат измами? Излишно е. Нека да вършим нещата като хората, вместо да ги побългаряваме ", сподели той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР