Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след равенството на тима

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след равенството на тима
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Защо политизираме спорта?

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приказва след равенството на отбора му 1:1 с Марибор, който е първенец на Словения. Босът на „ белите “ взе отношение и по настоящата тематика за отсрочените мачове на Левски с съветски тимове.

„ Лагерът протича доста добре. Подготовката минава на цялостни обороти. Момчетата са здрави, като се изключи един-двама, които имат леки мускулни проблеми, само че всичко е наред “, сподели Стефанов, който следи от близко подготовката на Славия в Турция.

Босът на „ белите “ разяснява пред Спортал и драмите в Левски с отсрочените мачове с съветските Краснодар, Спартак (Москва) и Урал. До края на лагера в Турция Славия има два мача с съветски тимове – Факел Воронеж и Оренбург.

„ Първо, това че някои почитатели желаели да откажеш, това значи, че ти си тв приемник без диалект. Но по този начин е, откакто почитателите те устоят, те могат и да ти споделят какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта въобще не би трябвало да се бъркат. Ама въобще. А по отношение на това дали ще играем с съветски тимове, моето мнение е – да. Искам да попитам – за какво да вземем за пример на Аустрелиън Оупън сега играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо за какво се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем желаеме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос въобще не би трябвало да съществува “, сподели Стефанов, който разяснява и желанието на почитателите на ЦСКА и Пирин Благоевград да анулират контролите си със северномакедонски тимове.

„ И това за мен е нелепост. Защо политизираме спорта? Спортът би трябвало да бъде над политиката. Това е най-голямата нелепост. Някой желае да си прави пи ар, някой желае да се изкара по-голям светец от Господ и ние би трябвало да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика. Който желае да се занимава с политика, ето – идват избори, национално заседание и се вземат решение въпросите. Спортистите би трябвало да вземат решение проблемите на терена и всичко би трябвало да бъде почтено, правилно и чисто “, сподели още той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР