Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за Фокус,

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за Фокус,
Коментари Харесай

Пендаровски обвинява Русия за намеса във вътрешните работи

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за " Фокус ", разяснява изявление на съветския външен министър Сергей Лавров като провокативно и пропагандно.

Лавров съобщи, че настроенията на македонския народ са в несъгласие с евроатлантическия курс на политическия хайлайф.

" Всички държавни институции знаят, че Русия се меси в нашите вътрешни работи. Последно с интензивно присъединяване посредством свои хора, свои политически субекти, свои съоръжения. От прилежащи страни идват хора, които са съветски сътрудници, т.е. хора на съветска работа. Не мога да оповестя обществено от кое място тъкмо идват, тъй като това е сензитивна информация, само че руснаците също се пробват да въздействат посредством тези, съвременно наречени хибридни закани, посредством политическа агитация ", прави оценка Пендаровски.

Той разкрива, че има информация от способените органи за хора от последните цивилен митинги, само че и за финансирането на " някои политически субекти ".
 Лавров: Западът желае да употребява Черна гора и Македония против нас
Лавров: Западът желае да употребява Черна гора и Македония против нас

Критики от Кремъл

В същото време Пендаровски не разкрива кои са тези субекти, само че показва, че става дума за " няколко субекта в директна връзка с Москва преди няколко години ".

" Докато е политически артикулирано в институциите, е добре и е демократично. Но би трябвало да кажа, че в действителност е необичайно, че няколко дни след съветската инвазия в Украйна, левицата извика съветския дипломат в Народното събрание и го уважи за приноса му в двустранните връзки, което е невиждано. Това не се е случвало в нито един европейски парламент ", сподели Пендаровски в изявление за " Фокус ".

Относно съветската военна интервенция в Украйна президентът споделя, че никой не знае по кое време тази война ще завърши, само че добави, че всички прогнози сочат, че спорът ще продължи, което, предизвестява той, ще провокира верижни реакции в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР