Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да лиши от федерално

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да лиши от федерално
Коментари Харесай

Тръмп иска да лиши от федерално финансиране Ню Йорк, Вашингтон и редица други градове

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да лиши от федерално финансиране градове като Ню Йорк, Вашингтон, Сиатъл и Портланд, тъй като управляващите там не попречват " анархията, насилието и разрушенията ". Меморандумът за това на американския водач беше оповестен от Белия дом, предадоха организациите.

" Моето държавно управление няма да разреши да се отделят долари от федералните налози за финансиране на градове, които разрешават да се трансформират в зони на безвластие ", се споделя в документа.

Според меморандума държавното управление ще стартира инспекция във връзка с отделянето на федерални средства на Сиатъл, Портланд, Ню Йорк и Вашингтон, осведоми Българска телеграфна агенция.  " Изключително значимо е федералното държавно управление да премисли потреблението на федерални фондове от юрисдикции, допускащи безредица, принуждение и опустошения в градовете на Америка ", означи президентът на Съединени американски щати.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо реагира на новината в Туитър и съобщи, че Тръмп се пробва да спре финансирането на градове и щати, което те би трябвало да получат, с цел да се възстановят от коронавирусната пандемия.

" Той не е някакъв крал. Той не може да " лиши от финансиране " град Ню Йорк ", написа Куомо. " Това е нелегално ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР