Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни търговските практики на Европейския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сравни търговските практики на Европейския
Коментари Харесай

Тръмп: ЕС нанася същите търговски вреди като Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави комерсиалните практики на Европейския съюз с тези на Китай в изявление за Фокс нюз (Fox News) в неделя, представено от международните организации.

" Европейският съюз евентуално предизвиква също толкоз вреди, колкото Китай, единствено че е по-малък ", посочи Тръмп в отговор на въпрос дали не е и по-добре да работи против Пекин в областта на търговията дружно със съдружници от Европейски Съюз.

Имаме търговски недостиг с Европейски Съюз (...) също така харчим доста пари за НАТО, с цел да ги пазиме, добави Тръмп.

Те ни пращат мерцедеси, а ние не можем да им пращаме колите си, сподели още той.

Тръмп обърна внимание и на това по какъв начин Европейски Съюз пази селскостопанската си продукция и фермерите си.

" Ние не пазиме нашите, а те пазят своите, " сподели американският президент.

Той също по този начин съобщи, че Вашингтон възнамерява да вкара ограничавания по отношение на фирмите от Европейски Съюз, които нарушават американските наказания против Иран, като вършат бизнес с Техеран.

През май Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение на Иран, по силата на което през 2015 година бяха анулирани множеството западни наказания против Техеран. Той даде обещание да върне освен старите наказания, само че и да вкара нови.

В днешното изявление Тръмп упрекна Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), че манипулира международния петролен пазар и предизвести картела да престане да го прави.

Той уточни също по този начин, че се стреми да бъдат въведени международни ограничения за отбрана на нововъведенията и интелектуалните права, като означи, че не желае да се концентрира по този въпрос съответно върху Китай.

Тръмп се въздържа тази седмица от въвеждане на ограничения против Китай, в това число предложение за ограничение на китайските вложения в американски компании, с цел да бъдат предпазени американските технологии.

В изявлението американският президент съобщи още, че севернокорейците са " доста съществени " в нуклеарните договаряния.

Тръмп още веднъж уточни, че съгласно него Ким Чен-ун желае да реализира нуклеарно съглашение със Съединените щати. " Мисля, че желаят да го създадат. Имаме добра алхимия ", добави президентът на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР