Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова хората в щата Северна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова хората в щата Северна
Коментари Харесай

Тръмп призова в Северна Каролина да гласуват два пъти, въпреки че е незаконно

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани хората в щата Северна Каролина да гласоподават два пъти на изборите през ноември, макар че това е нелегално , оповестява БиБиСи.

Тръмп предложи гласоподавателите да гласоподават един път персонално и повторно по пощата, с цел да тестват системата . " Нека ги изпратят и ги пуснат да гласоподават и в случай че системата е толкоз добра, колкото споделят, че е, тогава явно няма да могат да гласоподават (лично). "

След мненията на Тръмп, основният прокурор на Северна Каролина Джош Стайн написа в " Туитър ", че е засегнат от " безобразното " поощряване на хората в щата да " нарушават закона, с цел да му оказват помощ да сее безпорядък в нашите избори ".

" Уверете се, че сте дали своят вот, само че не гласувайте два пъти. Ще направя всичко, което е по силите ми, с цел да подсигурявам, че волята на хората ще бъде спазена през ноември ", добавя Стайн.

Демократите упрекнаха Тръмп и Републиканската партия, че се пробват да потушат вота, с цел да оказват помощ на тяхната страна в изборите. Това не е първият път, когато президентът прави спорни мнения по отношение на гласуването по пощата.

Говорейки на Републиканския народен конвент (RNC) предишния месец, той съобщи, че " има голяма машинация " с гласуването по пощата и че " би трябвало да бъдем доста, доста деликатни ".

Но тези изказвания са неведнъж развенчавани от специалисти . Елен Уайнтрауб, комисар на Федералната изборна комисия , отговори, че " просто няма съображение за тайна доктрина , че гласуването по пощата води до машинация ".

Освен това многочислени национални и щатски изследвания през годините не разкриват доказателства за огромни, необятно публикувани измами.

На президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година съвсем една четвърт от гласовете са по пощата и този брой се чака този път да се усили заради опасенията за публичното здраве поради ковид.

Отделни щати на Съединени американски щати имат лични правила за гласоподаване на федерални избори - и доста от тях се стремят да усилят пощенското гласоподаване, с цел да предотвратят огромни събирания в изборните секции в деня на изборите. Редица щати възнамеряват да проведат избори за гласоподаване " по пощата " този ноември.

Процентът на измамите с гласоподаване като цяло в Съединени американски щати е сред 0,00004% и 0,0009% , съгласно изследване от 2017 година на Центъра за правораздаване Бренан.
 Бар вижда опасности с гласуването по пощата
Бар вижда опасности с гласуването по пощата

Тръмп също е песимистичен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР