Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ваксината срещу

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ваксината срещу
Коментари Харесай

Тръмп очаква в САЩ да има ваксината срещу COVID-19 преди президентските избори

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж съобщи, че имунизацията против COVID-19 може да бъде разполагаем преди президентските избори на 3 ноември. Той също по този начин упрекна претендента на демократите за президент Джо Байдън и неговата кандидатка за вицепрезидент Камала Харис в " безотговорна изразителност против имунизациите ", предадоха международните организации.

Миналата седмица Харис изясни, че не има вяра и дума в изказванията на американския президент, че имунизацията против новия ковид ще бъде разполагаем преди изборите. " Трябва един меродавен информативен източник да приказва за ефикасността и надеждността на имунизацията ", сподели тогава тя.

От своя страна Байдън сподели, че би желал да види " какво споделят учените " и прикани за " цялостна бистрота за имунизацията ". Той също така упрекна републиканския си конкурент, че " подкопава публичното доверие, като политизира въпросите, свързани с публичното опазване на здравето ".

" Ако можех да разполагам с ваксина още на следващия ден, щях да го направя. Дори и това да ми коства изборите ", сподели още Байдън.

Всичко това през днешния ден Тръмп дефинира като " безотговорна изразителност срещу имунизациите " и сподели, че такава изразителност " заплашва живота на хората и поражда съмнение в науката ". Той отхвърли да трансформира въпроса за имунизацията против ковид в мотив от предизборната си акция.

" Онова, което те споделят, е рисково за нашата страна. Ваксината ще бъде доста сигурна и ефикасна ", увери Тръмп и още един път загатна, че тя може да е подготвена преди " един доста специфичен ден " - изборите на 3 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР