Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че поне 20 американски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че поне 20 американски
Коментари Харесай

Тръмп: 20 щата са готови да премахнат ограниченията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че най-малко 20 американски щата, в които живее 40 на сто от популацията на страната, са оповестили подготвеност за неотложно унищожаване на санитарните ограничавания, наложени поради ковид.

" 20 щата, представляващи 40% от популацията на Съединени американски щати, оповестиха, че вършат проекти и се приготвят за безвредно обновяване на икономическата интензивност в напълно близко бъдеще. Те желаят да се върнат на работа. Страната желае да се върне на работа ", сподели на брифинг в Белия дом американският президент.

Тръмп разгласи също, че Съединени американски щати стопират издаването на „ зелени карти ” . Той обясни, че сходни ограничения се подхващат заради отрицателните стопански последствия от пандемията с ковид в страната.  " Борбата против невидимия зложелател засегна служащите - милионите американци, които жертваха работата си, с цел да се борят с вируса и да спасят живота на нашите съграждани. Ние имаме обвързване да върнем и запазим работните им места ", сподели Тръмп. " За да защитя нашите служащи, ще въведа краткотрайна възбрана за имиграцията в Съединени американски щати за 60 дни, след което ще решим дали да удължим този период според от икономическата обстановка ”, съобщи американският президент.

Координаторът на Белия дом за битка против разпространяването на ковид Дебора Бъркс пък твърди, че в доста огромни американски градове, в това число Ню Йорк, се следи усъвършенстване на епидемиологичната обстановка.   В същото време смъртните случаи от ковид в Съединените щати са се покачили с 2 751 през последните 24 часа, демонстрират най-новите данни на университета Джон Хопкинс. Съединени американски щати е страната с най-вече смъртни случаи в пандемията. Щатите са записали повече от 800 000 доказани случаи на COVID-19 от началото на пандемията, съгласно основания в Балтимор университет, с 44 845 смъртни случая.

- 49-годишният протойерей Александър Агейкин, който бе измежду доближените на съветския патриарх Кирил умря от ковид, предава БГНЕС .

Агейкин, който бе предстоятел на Елоховския катедрален храм " Богоявление ", бе настанен в болница с висока температура през Страстната седмица. На Великден той изпадна в кома. От Московска патриаршия потвърдиха информацията и прецизираха, че Александър Агейкин е бил зам.ръководител на административния секретариат на Московска патриаршия. 

Само преди две седмици протойерей Александър Агейкин служи с патриарх Кирил, когато той прочете Богородичния акатист в Елоховския катедрален храм. Миналата седмица стана ясно, че част от неговите най-близки сътрудници са болни от COVID-19 и патриарх Кирил ограничи присъединяване си в богослужението.

Според последните публични информации над 50 са инфектираните свещенослужители с ковид в съветската столица. Сред тях е и ректорът на Московската духовна академия.

- Американският щат Мисури предяви иск против китайското държавно управление и ръководещата комунистическа партия з аради това, което назова умишлена машинация, водеща до световната пандемия COVID-19, съобщи Би Би Си, представена от БГНЕС.

" Китайското държавно управление излъга света за заплахата и заразната природа на COVID-19, заглуши ранното подаване на сигнали и направи прекомерно малко, с цел да спре разпространяването на заболяването ", съобщи генералният прокурор на Мисури Ерик Шмит. " Те би трябвало да носят отговорност за своите дейности ".

В правосъдният развой се желае обезщетение за загубата на човешки животи, човешкото страдалчество и икономическите разтърсвания, настъпили в щата. Китай изрично отхвърля неправилното ръководство на рецесията. 

Докато служителите от Мисури дефинираха правосъдния развой като „ исторически “, наблюдаващите настояват, че той ще срещне обилни правни и процедурни спънки, защото американският закон дава имунитет на задграничните държавни управления от сходни дейности.

- Храмовете във Франция няма да могат да възобновят работата си след премахването на карантинния режим в страната на 11 май и явно ще могат да го създадат едвам от средата на юни. Това е съобщил френският президент Еманюел Макрон по време на видеоконференция с представители на вероизповеданията в страната, предава Франс прес

„ Няма да отваряме местата за поклонение на 11 май, с цел да не бъдем принудени да ги затваряме след две седмици “, цитира Макрон източник от Елисейския замък. Президентът е декларирал, че " няма да има огромни религиозни събития до края на лятото ". Според Макрон „ премахването на карантината е обвързвано с парадоксална обстановка – жителите ще получат независимост, само че в това време ще продължим да се опасяваме от вируса. Ето за какво е належащо да бъдем извънредно деликатни при планирането на това излизане от режима на самоизолация ", акцентира френският водач.

Според един от участниците в разискването - Франсоа Клавероли, ръководител на протестантската федерация във Франция, „ явно възобновяването на работата на религиозните центрове ще се случи не в близко бъдеще, а през юни и ще стане в сходство с откритите специфични санитарни правила “. Според него, детайлностите ще бъдат дадени в държавния проект, който скоро ще бъде оповестен обществено.

- Общият брой на заразениете с ковид по света към този момент е 2 565 059, умрелите са 177 496, а излекуваните - 686 608 , сочат настоящите данни на университета " Джонс Хопкинс ". Съединени американски щати са най-засегнатата от болестта страна с 825 183 заболели, следвани от Испания - 204 178 и Италия - 183 927. Най-много са жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати -  45 343 души,Италия - 24 648 и Испания - 21 282. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР