Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съюзниците си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съюзниците си
Коментари Харесай

Радев: Тръмп поиска 4% от БВП за отбрана и си тръгна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изискал от съдружниците си от НАТО да усилят разноските си за защита до 4% от Брутният вътрешен продукт. Това заяви българският държавен глава Румен Радев, който води делегацията за срещата в Брюксел, в която вземат участие вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

"Днешната среща е доста значима, тъй като би трябвало да показва единството, солидарността и решителността на всички страни членки. Засега въпросите стават повече от отговорите ", съобщи Радев пред публицисти.

След това президентът описа за самата среща и настояванията на Тръмп. "Президентът Тръмп, който приказва първи, сложи въпроса освен да се реализиран два %, и то през днешния ден, а към този момент нова преграда - четири %. Той потегли, откакто разгласи това ", описа Румен Радев.

"НАТО не е борса, на която можеш да купиш сигурност. НАТО е съюз на суверенни страни, обединени от стратегически цели и общи полезности. Президентът Тръмп въпреки това е прав, тъй като всяка страна би трябвало да способства в днешния свят на растяща неопределеност, да построява ефикасни качества. Това, което той прави, е добре и за нашата страна. Виждате с каква принуда в България се заделят средства за въоръжените сили. Направих три консултативни съвета по национална сигурност - разбираме се за нещо, по-късно то се анулира ", разяснява още българският държавен глава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР