Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп и Джонсън разговаряха по телефона

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и английският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е разискаха през вчерашния ден по телефона сигурността в телекомуникациите - дни преди Лондон да вземе решение дали китайската компания "Хуавей " да взе участие в създаването на английските 5G мрежи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Двамата засегнаха апропо въпроса за съдействието за да се подсигурява сигурността на английската телекомуникационна мрежа, оповестиха Даунинг стрийт и Белият дом. Съединени американски щати упражняват напън върху Европа и по-специално върху Англия, с цел да се откажат от услугите на "Хуавей ", като се базират на връзките й с китайското държавно управление и опцията оборудването й да бъде употребявано за шпионаж, въпреки че компанията постоянно е отричала това. Правителството на Джонсън обаче наподобява приготвя почвата, с цел да позволи присъединяване на "Хуавей " в английските 5G мрежи, само че може да го ограничи до инфраструктура от нестратегически темперамент. Обединеното кралство за разлика от Съединени американски щати употребява технологии на "Хуавей " от 15 години и службите за сигурност се оправят с рисковете, означи през вчерашния ден английски държавен източник.

Huawei е подготвен да влага 3 милиарда $ и да сътвори 1000 работни места в Италия

Освен това възможен цялостен отвод от "Хуавей " би означавал за кралството загуби в размер на милиарди лири и забавяне в построяването на 5G мрежи и оптични кабели - ново потомство телефония, предопределена за смарт устройствата, добави източникът. По принцип се счита, че "Хуавей " създава по-напреднала и по-качествена техника от тази, която оферират други играчи в бранша, с помощта на забележителните вложения в развойна активност през последните години, надалеч надхвърлящи тези на съперниците й.

Китайската компания е източник на напрежение сред Лондон и Вашингтон, доколкото английското държавно управление разчита след Брекзита, плануван за 31 януари, да договаря за ново комерсиално съглашение със Съединени американски щати. В диалога си с Тръмп Джонсън настоя също така американска дипломатическа служителка, забъркана в гибелен пътен случай, да се върне във Англия. Предния ден Вашингтон отхвърли да я екстрадира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР