Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в обръщение от Белия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в обръщение от Белия
Коментари Харесай

САЩ въвеждат санкции по държавния дълг на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в послание от Белия дом във вторник, че вкарва първата серия от финансови наказания към Москва.

" Няма подозрение, че Русия е агресор, тъй че ние сме наясно с провокациите, пред които сме изправени ", сподели Байдън в обръщението си към нацията. По думите му към момента има време да се предотврати " най-лошият сюжет, който ще донесе неописуеми премеждия на милиони хора ".

Признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е съществено нарушаване на интернационалното право, което постанова корав отговор, разгласи американският президент. По думите му с това си деяние Русия на процедура е оповестила, че един огромен район в Украйна към този момент не е украинска територия.

" Това е началото на съветска инвазия в Украйна ", означи президентът на Съединени американски щати, визирайки декларираните проекти на съветския президент Владимир Путин да изпрати войски надълбоко в района на Донбас. По думите на американския президент Путин основава аргументация за завладяване на още територии със мощ.САЩ ще продължат да доставят на Украйна " отбранителни " оръжия против съветското навлизане.

" Разреших в допълнение напредване на американски сили и съоръжение, които към този момент са ситуирани в Европа, за подсилване на нашите балтийски съдружници - Естония, Латвия и Литва ", съобщи Байдън. Американският водач акцентира, че Съединени американски щати ще пазят всяко парченце земя от територията на НАТО.

Байдън анонсира и по този начин наречения " първи транш " от наказания против Русия, в това число стъпки за отнемане на страната от финансиране.

" Въвеждаме наказания във връзка с държавния дълг на Русия. Това значи, че отрязахме съветското държавно управление от западното финансиране ", съобщи Байдън.

Мерките ще бъдат ориентирани както против финансовите институции, по този начин и против съветския хайлайф, съобщи американският водач.

Американският президент акцентира, че държавното управление на Съединени американски щати ще вземе всички нужни ограничения, с цел да отбрани американската стопанска система от възможни отрицателни последствия на глобите против Русия.

Отговорът на Кремъл

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин не е гледал речта на Байдън във връзка със глобите против Русия, тъй като в това време е взел участие в заседание, съобщи Ройтерс, като се базира на съветската осведомителна организация РИА Новости.

В същото време Русия разгласи публично във вторник, че е открила дипломатически връзки с двата украински района, чиято самостоятелност беше приета през вчерашния ден от Владимир Путин.

Руският президент разгласи, че Минските съглашения към този момент не съществуват, прикани Украйна да се откаже от Крим и изрази подготвеност да изпрати войски в Донбас.

На брифинг в Кремъл Путин направи значимото конкретизиране, че Русия признава самопровъзгласилите се републики в Донбас в по-широките граници на Донецка и Луганска област в Украйна, а освен в границите на териториите, които управляват сега. Той настоя Киев да се откаже проектите си за връщане на Крим и за присъединение към НАТО.

" Най-доброто решение би било, с цел да не се посрамят нашите сътрудници от западните страни, киевските управляващи сами да се откажат от встъпване в НАТО. Всъщност това значи да осъществят концепцията за неутралитет ", разяснява Путин.

Путин подсети, че договорите на Русия с Донецк и Луганск плануват оказването на военна помощ.

По-рано довечера съветският парламент разреши изпращане на войски в Донбас. На журналистически въпрос до каква степен ще стигнат тези войски, откакто Москва признава Донецката и Луганската република в обсег, който е частично под контрола на Киев, Путин отговори:

" Не съм твърдял, че войските веднага ще тръгнат. Това е първо. А второ, да предсказваме съответен процес на вероятни деяние е невероятно. Това зависи от измененията на съответната обстановка на терен, както се споделя ", уточни Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР