Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви още тази седмица

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви още тази седмица
Коментари Харесай

САЩ обявяват до дни бойкота на олимпийските игри в Пекин 2022

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи още тази седмица дипломатически протест на зимните олимпийски игри в Пекин 2022 поради нарушение на човешките права в Китай,, базирайки се на няколко свои източника от държавната администрация.

Този ход значи, че нито един почитан американски държавен чиновник или политик няма да участва на игрите през февруари, само че спортистите въпреки всичко ще могат да вземат участие. Последният път, през 1980 година когато Съединени американски щати бойкотираха олимпийски игри в Москва, само че тогава не участваха и състезателите.

Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати, който на своите съвещания е обсъждал протеста, е отказал коментар пред CNN. Президентът Байдън съобщи миналия месец, че дипломатически протест е " нещо, които обмисляме ", откакто депутати и от републиканската, и от демократическата партия, в това число ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси настояха за подобен акт в отбрана на човешките права в Китай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР