Президентът на САЩ Джо Байдън призова в понеделник комунистическото правителство

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова в понеделник комунистическото правителство
Коментари Харесай

Байдън настоя властите в Куба да чуят протестиращите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани в понеделник комунистическото държавно управление на Куба да " чуе " протестиращите, които упорстват за преустановяване на " репресиите " и бедността.

" Ние заставаме с кубинския народ и неговия явен апел за независимост и облекчение от трагичната хватка на пандемията и от десетилетията на репресии и стопански премеждия, на които те са били подложени от властническия режим на Куба ", сподели Байдън в изказване.

" Съединените щати приканват кубинския режим да изслуша хората си и да обслужва потребностите им в този жизненоважен миг, вместо да се обогатява. "

Силно дефинираното изказване сигурно ще разгневи водачите на Куба, които споделят, че Вашингтон подбужда редките всеобщи улични митинги в властническата страна.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел в понеделник съобщи, че американските стопански наказания са повода за разтърсванията, наричайки го " политика на икономическо задушаване, с цел да провокира обществени безредици в страната ".

Администрацията на Байдън - фокусирана върху вътрешните провокации, в това число битката с Covid-19 и приемането на инфраструктурно законодателство, като в същото време се отдръпва от 20-годишната война в Афганистан - до момента пренебрегва Куба.

Но островът има забележителна тежест върху американската политика, като американците от Куба са ужасно наличие във значимата изборна страна на Флорида.

В неделя американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан предизвести Куба против репресиите против протестиращите.

" Съединени американски щати поддържат свободата на изложение и събиране в Куба и изрично биха осъдили всяко принуждение или ориентиране на мирни протестиращи, които упражняват универсалните си права ", написа той в туитър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР