Президентът на САЩ Джо Байдън обяви още по-строги мерки за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви още по-строги мерки за
Коментари Харесай

САЩ въвеждат драстични мерки за ускоряване на ваксинацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи още по-строги ограничения за битката против Covid-19, които изискват служащите в огромните компании да бъдат имунизирани, а в случай че не го създадат, би трябвало да се подлагат на седмични проби, предава Би Би Си. Мерките включват също и наложителна имунизация за милиони държавни чиновници.

Случаите на Covid-19 в Съединени американски щати се усилват. Болниците в няколко щата са претъпкани поради разпространяването на разновидността Делта. Заповедта на Байдън ще засегне към 80 милиона служащи. " Тук не става въпрос за независимост или персонален избор, а за отбрана на себе си и на хората към нас ", сподели президентът в тирада пред Белия дом. Неспазването на изизкването може да донесе санкция в размер на 14 000 $ и би засегнало две трети от работната мощ в страната, сподели чиновник в администрацията на президента.

Той сподели, че е наредил на Министерството на труда на Съединени американски щати да изиска от всички частни предприятия със 100 или повече чиновници да наложат наложителна имунизация или служителите да преставят негативен тест за ковид най-малко един път седмично. Почти 17 милиона други здравни служащи в лечебни заведения, получаващи федерални компенсации, също ще би трябвало да се преценяват с тези условия, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР