Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди американски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди американски
Коментари Харесай

Американски медии: Джо Байдън обмисля разполагането на войски в Европа



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди американски бойци, както и на военни кораби и самолети, които да оказват помощ на съдружниците на Вашингтон в Източна Европа и Балтийските страни да се опълчват на възможна инвазия на Русия в Украйна, оповестяват " Ню Йорк Таймс " и телевизия " Фокс Нюз ".

Този ход ще бъде част от по-широките старания на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) за подсилване на съюзническите страни, които имат обща граница с Русия, съгласно " Фокс Нюз ".

Съединени американски щати не престават да показват угриженост по отношение на скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна и приканват за деескалация на напрежението, като Белият дом означи, че няма желание да разпростира нападателни оръжия, при положение, че Москва предприеме сходен ход.

Снощи Съединените щати подредиха на фамилиите на чиновниците в американското посолството в Киев да изоставен страната поради " опасността от съветски военни дейности " против Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР