Президентът на САЩ Джо Байдън и неговият украински колега Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и неговият украински колега Владимир
Коментари Харесай

Байдън и Зеленски обсъдиха руското военно присъствие по украинската граница

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговият украински сътрудник Владимир Зеленски разискаха по време на първия си телефонен диалог известията за хипотетично увеличение на съветското военно наличие наоколо до украинските граници и напъните на Киев за битка с корупцията, заяви " Политико ", представен от БГНЕС.
" Байдън и Зеленски преди малко завършиха диалога си, който продължи 30-40 минути. Байдън удостовери уговорките на Съединени американски щати към Украйна. Обсъдени бяха и отчетите за скупчване на съветски войски на източната граница и напъните на Зеленски за битка с корупцията, " написа в Туитър сътрудник на Белия дом.
 Украйна: Русия струпва войски по границите, заплашва сигурността ни Украйна: Русия струпва войски по границите, заплашва сигурността ни
Русия усилва числеността на войските си по украинските граници, което заплашва сигурността на Украйна. Това съобщи през днешния ден в отчет, пре...
В диалога със Зеленски Байдън удостовери поддръжката на Съединени американски щати за суверенитета и, съобщи Белият дом.
Байдън също по този начин изрази уговорката на Съединени американски щати за партньорство и промяна в битката с корупцията в Украйна.
От своя страна Зеленски увери американския президент в подготвеност за промени в Украйна и акцентира, че партньорството със Съединени американски щати има решаващо значение за Киев.
По-рано тази седмица, както оповестява " Политико ", ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Антъни Блинкен, ръководителят на Пентагона Лойд Остин и ръководителят на Съвместния щаб на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили са провели телефонни диалози с техните украински сътрудници.
 Киев: Украйна е подготвена за участие в НАТО Киев: Украйна е подготвена за участие в НАТО
Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Руслан Хомчак съобщи, че украинските военни са подготвени за участие в НАТО на 8,5-9 точки о...
В петък прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че Русия, която не е страна в спора, не може да обезпечи всеобхватно преустановяване на огъня в Донбас, само че употребява своето въздействие за осъществяване на споразуменията.
се утежниха на фона на обстановката в Донбас. Украинските управляващи и западните страни преди този момент неведнъж са упреквали Русия в интервенция във вътрешните работи на Украйна. През януари 2015 година Върховната рада одобри изказване, в което Руската федерация бе наречена „ страната агресор “. Русия отхвърля обвиняванията на Киев и Запада и ги назовава неприемливи. Москва неведнъж е заявявала, че не е страна във вътрешния украински спор и е заинтригувана Киев да преодолее политическата и икономическата рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР