Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Очаква се Вучич да съобщи днес името на бъдещия премиер

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. след съвещание на председателството на Сръбската прогресивна партия ще заяви името на мандатоносителя за сформиране на новото държавно управление, оповестява вестник "Блиц ", базирайки се на неофициални източници. Вучич ще се обърне към обществеността в 20 часа в "Двореца Сърбия ". Според "Блиц " държавното управление би трябвало да продължи да се управлява и в идващия мандат Ана Бърнабич, защото Вучич на няколко пъти е приказвал, че е удовлетворен от нейната работа.

Вестникът отблязва, че Сръбската прогресивна партия евентуално ще продължи съдействието със Социалистическата партия на Сърбия. Изданията в Белград оповестяват, че през днешния ден в 17 часа ще заседава председателството на Сръбската прогресивна партия на тематика новото сръбско държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът на Сърбия Вучич съобщи, че Сърбия няма по-добър път от европейския, въпреки да сподели, че страната на пътя за участие в Европейски Съюз се сблъсква с двойни стандарти, когато става дума за извършване на изискванията.

Вучич по този начин отговори на въпроса дали мъчно приема обстоятелството, че прилежащи стани като Хърватия, България и Румъния са станали членки на Европейски Съюз, без да изпълнят всички условия, до момента в който въпреки това Сърбия е шантажирана с Косово и други условия, написа "Политика ".

Преди 20 години Сърбия се надигна, с цел да си отиде Милошевич, написа в. "Данас " във връзка годишнината от събитията на 5 октомври 2000 година Протестите в Белград избухнаха, откакто Милошевич отхвърли за признае резултатите от изборите за президент на Сърбия. На изборите на 24 септември 2000 година Милошевич изгуби от претендента на Демократическата партия на Сърбия Воислав Кощуница.

На този ден стачкуващи от цяла Сърбия дойдоха на площада пред тогавашния Съюзен парламент от цяла Сърбия с колони коли, рейсове и камиони, дълги десетки километри, пробивайки с булдозери полицейските блокади на пътищата, написа "Данас ". Вестникът отбелязва, че на 6 октомври 2000 година той е посветил над 10 страници на това събитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР