Президентът на Сърбия Александър Вучич свика извънредни парламентарни избори на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич свика извънредни парламентарни избори на
Коментари Харесай

Вучич свика извънредни парламентарни избори в Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич свика изключителни парламентарни избори на 17 декември и сподели, че периодите по изборния закон текат от деня, в който решението влезе в действие, осведомят сръбските медии.

" Съгласно стимулираното предложение на държавното управление от 30 октомври, одобрявам декрет за разформироване на Скупщината (националното събрание), разпущам определеното на 3 април 2022 година Национално заседание. Настоящият декрет влиза в действие от деня на обнародването му в Държавен вестник... Издавам решение за насрочване на избори за народни представители за 17 декември 2023 година Сроковете за осъществяване на изборните дейности стартират да текат от деня на влизане в действие на това решение ", сподели Вучич на конференция в президентството на Сърбия.

Той пожела на жителите на Сърбия сполучливи избори, а на всички участници в акцията добър резултат в представянето на концепциите и задачите:

" Тази акция е опция по един цивилизован метод да представим на жителите разнообразни хрумвания, разнообразни стратегии и политики, които би трябвало да се конкурират, само че които в никакъв случай няма да застрашат нашите витални, национални ползи... Убеден съм, че с тези избори ние консолидираме демокрацията в нашата Сърбия и в това време осигуряваме безвреден път към бъдещето за нашата страна и нашите деца ", сподели Вучич.

Сръбският президент оцени, че светът живее в сложни времена заради световни спорове и конфликти:

" Живеем... във време, в което е належащо всички да бъдем обединени в битката за опазване на виталните национални и държавни ползи на Сърбия, във време, в което ще бъдем изправени пред многостранен напън  поради връзките с Косово и Метохия и други районни и международни въпроси, " сподели Вучич.

По-рано през днешния ден ръководителят на сръбския парламент Владимир Орлич насрочи локални избори в 65 града и общини в Сърбия също на 17 декември .
 Евродепутатите желаят наказания против Сърбия поради последната ескалация в Косово
Евродепутатите желаят наказания против Сърбия поради последната ескалация в Косово

В резолюцията се упорства и за унищожаване на ограничаващите ограничения против Косово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР