Президентът на Сърбия Александър Вучич разпусна парламента и насрочи предсрочни

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич разпусна парламента и насрочи предсрочни
Коментари Харесай

Сърбия отива на предсрочни парламентарни избори на 17 декември

Президентът на Сърбия Александър Вучич разпусна Народното събрание и насрочи предварителни парламентарни избори на 17 декември. Държавният глава пожела на жителите щастливи избори и добави, че живеем в сложни времена, в които Сърбия ще бъде подложена на многочислени напрежения както поради Косово, по този начин и поради други районни въпроси.

Вучич обаче акцентира, че за Сърбия е доста значимо да резервира мира и стабилността. Същото съобщи и пред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която беше на посещаване в Белград във вторник.

”Сърбия е ангажирана да резервира мира и стабилността. Сърбия знае своите отговорности и ще ги извърши по отношение на съглашението. Но Сърбия не може да работи в прорез със своята конституция и ние информирахме нашите сътрудници за това неведнъж. Няма да променим своята позиция “, съобщи Александър Вучич, президент на Сърбия.

Вучич акцентира, че независимостта на Косово не стои на дневен ред в Белград . Според последни статистически изследвания партията на президента би спечелила на възможен нов избор. Затова и ходът на президента се счита като опит да затвърди позицията си във властта. Последните парламентарни избори в Сърбия бяха през април предходната година.

Най-голяма поддръжка получи точно Сръбската прогресивна партия, която разполага със 120 места от общо 240 в Народното събрание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР