Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на национален митинг

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на национален митинг
Коментари Харесай

Вучич: Няма да унищожите Сърбия! Няма да има независимо Косово!

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден на народен протест в град Панчево, че е доста обезпокоен по отношение на обстановката в Косово, тъй като „ Сърбия постоянно ще бъде отговорна, каквото и да направи “, само че „ няма да има без значение Косово “, съобщи Танюг.

„ Като президент на страната ви споделям – правете каквото желаете на открито и в страната, само че няма да ви разреша да унищожите Сърбия и няма да получите без значение Косово, както се надявате “, акцентира Вучич, говорейки за бойкотираните от сърбите избори в четири общини в Северно Косово предишния месец.

По думите му Сърбия прави каквото може, с цел да резервира името и страната си, написа Българска телеграфна агенция.

„ Сърбите им (на управляващите в Косово) дадоха през днешния ден период до 1 юни да престанат издевателството и малтретирането на жителите от сръбска народност. Много съм обезпокоен, тъй като в никакъв случай не знаете каква нова провокация ще пристигна от Прищина. Но знам едно – каквото и да направи Прищина и каквото и да им кажат от горната страна, най-после постоянно Сърбия ще бъде отговорна, тъй като Прищина е тяхното дете, което са създали “, съобщи Вучич.

По-рано през днешния ден албанецът Ерден Атич постави клетва като нов кмет на обитаемата най-вече със сърби община Северна Митровица в Северно Косово. На постройката е сложено знамето на Косово. Изборите бяха свикани откакто предходните представители на локалната власт от Сръбска листа подадоха оставки през ноември предходната година.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 година

Етикети: Александър ВучичКосовоСърбия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР