Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп напусна поредната среща в

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп напусна поредната среща в
Коментари Харесай

Тръмп напусна демонстративно среща с демократите

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп напусна следващата среща в Белия дом с водачите на демократите в Конгреса. Така още веднъж не бе реализирано единодушие по главното искане на президента за финансиране на стена по границата с Мексико.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Ting Shen
" Пълна загуба на време ", по този начин американският президент Доналд Тръмп дефинира в Туитър диалозите си с демократите.

Това бе следващата среща на президента с Чък Шумър и Нанси Пелоси - водачи на демократите надлежно в Сената и в Камарата на представителите. Тя бе свикана на 19-ия ден от затварянето на редица федерални организации заради липса на финансиране. Тръмп обвързва отварянето на федералните служби с настояването си Конгресът да му отпусне над 5 милиарда $ за градежа на стената по границата с Мексико.

Чък Шумър, водач на демократите в Сената

Той попита председателката Пелоси дали е съгласна със стената. Тя отвърна - не. И той просто стана и сподели: " Няма защо да беседваме ". И просто излезе.

По-рано президентът Тръмп сподели, че може самичък да позволи въпроса и да построи стената, като разгласи изключително състояние в страната, в случай че Конгресът не му отпусне желаните пари за задачата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР