Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще предложи увеличаване на

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще предложи увеличаване на
Коментари Харесай

Байдън иска да въведе по-висок данък за най-богатите


Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще предложи увеличение на налозите върху облагите от вложения за най-богатите американски жители, съобщи БНР, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Това заяви Браян Дийс, който е отпред на Националния стопански съвет на Белия дом. Повишената ставка върху облагите от продажба на скъпи бумаги или други активи ще засегне единствено хората с доходи над 1 милиона $ на година. 

Очаква се налозите върху финансовите облаги да скочат от 20 на 39,6 на 100, а корпоративният налог да се усили от 21 на 28 %. Целта е приходите да бъдат вложени в инфраструктурния пакет на Байдън на стойност 2 трилиона $ за възобновяване на автомагистрали, мостове, пристанища и телекомуникация.

Предвиждат се също разноски за възстановяване на водопроводните системи, за ремонт на детски градини и учебни заведения.

Финансовите министри на Франция и Германия утвърждават концепцията на американското държавно управление за въвеждане на най-малко 21% корпоративен налог. Двамата декларират поддръжката си в взаимно изявление за в. " Ди Цайт ". 

" Нямам нищо срещу предлагането на Съединени американски щати ", споделя немският министър Олаф Шолц. 

Френският Брюно льо Мер добавя, че в случай че въвеждането на минималния корпоративен налог е вследствие на договаряния, " ние също ще се съгласим ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР