Президентът на Русия Владимир Путин вероятно няма да уволни Сергей

...
Президентът на Русия Владимир Путин вероятно няма да уволни Сергей
Коментари Харесай

ISW: Путин вероятно няма да уволни Шойгу, няма доверие на Пригожин

Президентът на Русия Владимир Путин евентуално няма да уволни Сергей Шойгу от поста министър на защитата на, тъй като това ще наподобява като отстъпка пред притежателя на армията " Вагнер " Евгений Пригожин. Това се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от Униан.

В него се отбелязва, че напъните на Пригожин да убеди Путин в своята преданост очевидно са се провалили, защото той дефинира въстанието като опит за шантаж и назова уредниците му предатели. Използването на думата " шантаж " от Путин демонстрира, че той е усетил, че Пригожин се е опитал да го принуди да одобри настояванията му, а не е считал непосредствено да нападна Кремъл.

" Кремъл евентуално се пробва да даде сигнал, че Шойгу към този момент ще резервира поста си и че Путин няма да се поддаде на опита за шантаж от страна на Пригожин ", се споделя в документа.

Според създателите, не е ясно дали Кремъл ще смени Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов в дълготраен проект, само че е малко евентуално сходни промени да бъдат направени в този момент.

Междувременно съветски военни блогъри изрекоха съмнение, че поста боен министър може да застане губернаторът на Тулска области Алексей Дюмин. Други настояват, че съветските спецслужби проверяват Дюмин за връзки с Пригожин.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР