Президентът на Русия Владимир Путин разполага със списък от държави,

...
Президентът на Русия Владимир Путин разполага със списък от държави,
Коментари Харесай

Русия с нова заплаха за мира: Този път към Балканите


Президентът на Русия Владимир Путин разполага със лист от страни, съгласно който тяхно вероятно участие в НАТО би било опасност за националната сигурност на Руската федерация, в случай че Алиансът продължи разширението си на изток. Нещо повече, Путин не желае страните, които под една или друга форма са под съветско въздействие, да влизат в Евроатлантическия блок.

По тази причина от Кремъл към този момент насочиха предизвестие към Финландия и Швеция, че ще подхващат " военни дейности ", в случай че двете скандинавски страни решат да се причислят към НАТО.

Към тяхната компания към този момент може да се смята и Босна и Херцеговина. Руският дипломат в Сараево публично е уведомил представителните управляващи в западната балканска страна, че " ще последват ориста на Украйна ", в случай че завършват договарянията и станат членки на Алианса и че Москва " няма да се поколебае да работи ".

Показахме какво се случи с Украйна. Усетим ли някаква опасност, ще реагираме незабавно, предизвести от ефира на локалната FTV дипломат Игор Калабухов.

По думите му Русия на този стадий " няма никакви проекти ", само че акцентира, че това зависи от последващите дейности на НАТО и Босна и Херцеговина.

Нямаме проект, само че ще отговорим, когато възникне обстановка, уточни Калабухов, представен от медията.

Понастоящем Босна и Херцеговина и Грузия се водят страни-кандидатки за пълноправно участие в Алианса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР