Президентът на Русия Владимир Путин разговаря по телефона с германския

...
Президентът на Русия Владимир Путин разговаря по телефона с германския
Коментари Харесай

Путин призова Меркел да спре Украйна от по-нататъшни действия

Президентът на Русия Владимир Путин беседва по телефона с немския канцлер Ангела Меркел. Той изрази вяра че Германия ще окаже влияние на Украйна да се въздържа от недомислени стъпки по обстановката в Керченския пролив след задържането на три украински военни кораба и екипажите им от Русия, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

"Владимир Путин оцени провокационните дейности на украинската страна като жестоко нарушаване на нормите на интернационалното право от нейни военни кораби, които предумишлено са пренебрегнали разпоредбите на мирното прекосяване през териториални води на Руската федерация ", се показва в известието.

"Владимир Путин изрази вяра, че Берлин ще окаже влияние на украинските управляващи да се удържат от по-нататъшни недомислени стъпки ", добави кремълската пресслужба.

Разговорът се е състоял по самодейност на немската страна. В него Путин също по този начин е изразил угриженост от решението на Киев да приведе въоръжените си сили в цялостна бойна подготвеност и да вкара военно състояние в страната. Той е изразил догатката, че това се прави в подтекста на акцията за президентските избори в Украйна.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо прикани президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко директно да вземат участие в решаването на обстановката в Керченския пролив, където Русия задържа три украински военни кораба и екипажите им по обвиняване, че са навлезли непозволено в съветски териториални води, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В отговор Украйна вкара военно състояние за 30 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР