Президентът на Русия Владимир Путин проведе оперативно съвещание в Кремъл

...
Президентът на Русия Владимир Путин проведе оперативно съвещание в Кремъл
Коментари Харесай

Путин заседава със Съвета за сигурност на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин организира оперативно заседание в Кремъл с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на страната , се споделя в известие в канала на Кремъл в " Телеграм ". РИА Новости акцентира, че " за първи път от доста време сходна намира се организира в присъствен формат, а не онлайн ".

" Днес имаме планувана полемика. Министерството на изключителните обстановки (МЧС) предлага да обсъдим въпроси за възстановяване на гражданската отбрана. Да стартираме да работим ", е споделил Путин.

На срещата, на която участваха съвсем всички основни фигури от съветското управление - Валентина Матвиенко -председател на Съвета на Федерацията, Вячеслав Володин - ръководител на Държавната дума, Дмитрий Медведев - заместител ръководител на Съвета за сигурност и някогашен президент и министър председател на Русия, Николай Патрушев - секретар на Съвета, Владимир Колоколцев - министър на вътрешните работи, Сергей Лавров - външен министър, Сергей Шойгу - министър на защитата, Александър Бортников - ръководител на Антитерористичния комитет, Сергей Наришкин - началник на Службата за външно разузнаване, Сергей Иванов - специфичен представител на президента и Александър Куренков - министър на изключителните обстановки.

Не се оповестява дали са били обсъждани други въпроси .

По-рано съветските медии, както и управляващите, неведнъж приказваха за инспекция на готовността на скривалищата при положение на обстрел в разнообразни градове на Русия на фона на войната против Украйна . В граничните региони стартира с присъединяване на предприемача и разгорещен покровител на войната Евгений Пригожин.

На 19 октомври Путин в новоанексираните райони на Украйна и  средна степен на реакция в районите на страната, граничещи с Украйна , както и висока степен на паника в останалите райони на Централния и Южния федерален окръг. Съгласно указа в други области на Русия се вкарва равнище на съществена подготвеност.

Средното равнище на реакция се отнася за Крим, Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска области и Севастопол.

Това значи, че управляващите в тези райони " упражняват пълномощия за осъществяване на мобилизационни ограничения в икономическата сфера, в изпълнителните органи на тези съставни формирания на Руската федерация и локалните управляващи, самостоятелни ограничения за териториална защита, ограничения за гражданска отбрана, отбрана на популацията и териториите от натурален и техногенен темперамент, както и пълномощието да ползва ограничения за облекчаване потребностите на въоръжените сили на Руската федерация, други войски, военни формирования и органи и потребностите на популацията ".
 Медведев: Хибридната война против Русия ни доближава към Трета международна
Медведев: Хибридната война против Русия ни доближава към Трета международна

Западът увеличавал вероятността от започване на международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР