Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за социални плащания

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за социални плащания
Коментари Харесай

Путин разпореди социални плащания за бежанците от Украйна и им разреши да работят

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за обществени заплащания за " наложително напусналите (самопровъзгласите се) Донецка и Луганска национални републики, Украйна и лицата без поданство, пристигнали на територията на Руската федерация " , предава " Интерфакс ".

Пенсионните заплащания ще възлизат на 10 000 рубли (325 лв), еднократно заплащане при раждане на дете - 20 000 рубли, заплащане на ветерани от Втората международна война - 5 000 рубли. Месечното обществено заплащане на хората с увреждания ще бъде в размер на 10 хиляди рубли. Тези заплащания ще се реализират до 31 декември 2022 година.

Указът също по този начин планува, че жителите на самопровъзгласилите се републики в Донбас и Украйна имат право на краткотрайно престояване в Руската федерация без ограничавания във времето, при изискване че преминат регистрация на пръстови отпечатъци, както и медицински обзор .

Освен това те имат право да работят в Руската федерация без позволение за работа или патент и без да се вземат поради условията за заявената цел на визитата след идентификация с пръстови отпечатъци и след прекосяване на медицински обзор.

Работодателите имат право да притеглят чиновници всред жителите на така наречен " републики " в Донбас и Украйна, при изискване че показват документ, потвърждаващ прекосяването на регистрация с пръстови отпечатъци и снимка.

Тези лица не могат да бъдат експулсирани от Руската федерация и депортирани , като се изключи лица, освободени от местата за отнемане от независимост или представляващи опасност за националната сигурност на Руската федерация, в това число планиращи терористични офанзиви или подкрепящи терористични (екстремистки) действия или нарушаващи публичния ред и публичната сигурност, в това число присъединяване в неразрешени събирания.

Припомняме, че на 11 юли, с който улесни приемането на съветско поданство на всички лица от Украйна, като преди този момент за лицата от самопровъзгласилите се републики в Донбас и от окупираните от Русия Херсонска и Запорожка области в Украйна.
 ISW: Малко евентуално Русия да успее с референдумите до 11 септември
ISW: Малко евентуално Русия да успее с референдумите до 11 септември

Наяве излизат вътрешни разногласия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР